درب‌ های ضد آب مدعی و پلی یورتان عمل‌گرا

درب‌ های ضد آب مدعی و پلی یورتان عمل‌گرا

درب‌ های ضد آب مدعی و پلی یورتان عمل‌گرا چه در ساختمان‌های مسکونی و چه در مکان‌ها و مراکز درمانی پراستفاده هستند، البته ظهور نوعی مقاومت‌تر از آن‌ها بانام درب ضد آب پلی یورتان توسط بازرگانی سکات توانسته کاربردهای این ابزارها را بیش‌ازپیش ارتقا دهد.

قابلیت شست‌وشو و ضدعفونی کردن از مشخصه‌های بارز درب‌های ضد آب است که آن‌ها را به‌راحتی به مصاف فضاهایی چون سرویس‌های بهداشتی، حمام، جکوزی و … می‌برد. امروزه بسیاری از درب‌های موجود بازار در قالب درب ضد آب به فروش می‌رسند که بیشتر آن‌ها یا مغزی ضد آب داشته یا رویه‌ای ضد آب را برای خود برگزیده‌اند.

این نوع ساخت ضمانت پایداری آن‌ها را درصحنه‌های همیشه مرطوب و نمناک پایین می‌آورد و ادعای آن‌ها را برای ضد آب بودن دچار خلل می‌نماید. در این مطلب سعی می‌کنیم درب‌های ضد آب را از این دریچه موردبررسی قرار دهیم و کیفیت آن‌ها را ازاین‌جهت با درب ضد آب پلی یورتان مقایسه نماییم.

 

نگاهی بر درب‌های ضد آب با مغزی و روکش ضد آب:

امروزه درب ضد آب پلی یورتان یکی از پرکاربردترین ابزارهای ساختمانی است که نه‌تنها جذب پایین رطوبت از مؤلفه‌های اصلی آن به شمار می‌رود، بلکه عدم اثرگذاری مواد شوینده اسیدی و قلیایی، حرارت، شرایط جوی بد و …، آن‌ها را مقاوم‌ترین در میان نمونه‌های مشابه بازار نموده است.

در این درب‌ها مغزی و روکش جدایی وجود ندارد و هر آنچه نظاره می‌کنید، بافتی یک‌تکه و منسجم پلیمری است که هیچ‌گونه درز و منفذی در آن دیده نمی‌شود. از‌این‌رو باآنکه ظاهری چوب مانند را به شما عرضه می‌کند، اما به‌واقع از چوب و مصنوعات آن فرسنگ‌ها فاصله دارد و همین امر به آن اجازه داده تا به ابَر سازه‌ای تبدیل شود که در سهمگین‌ترین صحنه‌ها نیز مقاوم و پایدار است. ولی با نیم‌نگاهی به درب‌های ضد آب چنین ساختار یک‌تکه‌ای را در آن‌ها شاهد نیستیم و تفاوت عملکرد درصحنه‌های مرطوب و نامساعد از همین امر نشاءت می‌گیرد.

در ادامه با دودسته درب‌های ضد آب که گاه روکش و گاه مغزی را به عناصر ضد آب واگذار کرده‌اند، بیشتر آشنا می‌شویم.

  1. درب ضد آب بامغزی ضد آب:

درب‌های ضد آب بامغزی ضد آب خود به دودسته متفاوت تقسیم‌بندی می‌شوند و در حال حاضر در مصارف صنعتی و بیمارستانی کاربرد دارند. در این نوع خاص درب‌ها مغزی به متریال‌های متفاوتی واگذارشده‌اند.

  • درب ضد آب بامغزی پلی وودی:

درب‌های پلی وودی از چوب مسلح شده که به مواد پلیمری آغشته هستند، تولید می‌شوند، به همین دلیل به‌راحتی روانه مکان‌هایی مملو از بخارات می‌گردند.

این درب‌ها در تکمیل پروسه ساخت خود روکش‌های مقاوم پی‌وی‌سی را انتخاب نموده و از چسب ممبران به‌منظور درزگیری و ارتقا سطح کیفی و استحکام بهره می‌برند. این ساختار ویژه به آن‌ها انعطاف بالا در طراحی و ظاهرسازی را نیز داده است.

بدین ترتیب اگرچه ازنظر خواص فیزیکی دارای ویژگی برجسته‌ای چون ضد آب هست، ازنظر ظاهری نیز به برازندگی کامل رسیده است.

ولی به‌راستی فناوری خاص به‌کاررفته در درب‌های پلی یورتان سبب شده، تمامی مزایای موجود در درب‌های پلی وود با شدتی بیشتر در درب ضد آب پلی یورتان نیز ظهور کند و امروزه با کلکسیونی از ویژگی‌های برازنده‌تر چون عایق حرارت، صوت و … پلی اورتان محبوب را ببینیم.

  • درب ضد آب بامغزی پلیمری:

درب‌های پلیمری باهدف حذف معایب پلی وود، در ساختار خود از پلیمرها بهره برده‌اند که این امر اگرچه سبب شده در امر ضد آب بودن به موفقیت‌هایی دست یابند، اما محدودیت طرح و رنگ به آن‌ها اجازه ارائه نمونه‌های شکیل را نمی‌دهد. ازاین‌رو مانند درب ضد آب پلی یورتان نمی‌توانند طرح‌های متنوع و رنگ‌های گوناگون را به بستر خود دعوت کنند. بدین ترتیب درب‌های پلیمری را می‌توانید باضخامت‌های متفاوت اما با طرح‌های ساده و یکنواخت بیابید.

  1. درب ضد آب باروکش ضد آب:

درب‌های ضد آب باروکش ضد آب نیز به یک دسته واحد خلاصه نمی‌شوند و می‌توان آن‌ها را نوعی خاص دانست که از متریال‌هایی MDF یا HDF به‌عنوان مغزی بهره برده و سپس پی‌وی‌سی مقاوم به‌صورت روکش و به‌منظور القا خاصیت ضد آب بودن بر روی آن افزوده ‌گشته است. وکیوم شدن PVC بر روی این درب‌ها سبب شده تا حدی نفوذ آب بر روی آن‌ها بی‌تأثیر باشد.

  • درب ضد آب MDF باروکش پی‌وی‌سی:

درب ضد آب MDF از فیبر مهندسی‌شده با چگالی متوسط ساخته می‌شود که وکیوم پی‌وی‌سی به‌عنوان رویه توانسته بدان قابلیت ضد آب ببخشد. درواقع پی‌وی‌سی در قالب یک عنصر ضد آب در این نوع درب‌ها ظاهرشده، اما به‌واقع درب ضد آب MDF همان معایب چوب را داشته که پی‌وی‌سی سعی می‌کند، بر روی آن پوششی قرار دهد.

این در حالی است که درب ضد آب پلی اورتان به‌هیچ‌وجه نگرانی مغزی بی‌دوام و ناپایدار خود را ندارد و پلیمر پلی اورتان در تمامی سطوح درب قابلیت‌های ضدآبی آن را ارتقا داده است. ازاین‌رو مکان حضور درب پلی اورتان فقط به سرویس‌های بهداشتی ختم نمی‌شود، بلکه مکان‌های صنعتی با مواد اشتعال‌زا، سمی، اسیدی و … نیز می‌توانند از این درب‌ها بهره ببرند.

  • درب ضد آب HDF باروکش پی‌وی‌سی:

درب ضد آب HDF فیبری با چگالی حجمی بالا و مقاومت نسبی به‌مراتب بیشتر از MDF است که همانند ام‌دی‌اف با لایه از پی‌وی‌سی مقاوم‌سازی شده است.

پایداری این نوع درب‌ها به‌گونه‌ای که حتی ادعا می‌شود در برابر ضربه نیز مقاوم هستند. ولی باکمی درنگ درمی‌یابیم، وجود چنین مزایای از ساختار چوبی این نوع درب‌ها دور از ذهن است و به‌واقع تنها این درب‌ های ضد آب مدعی پلی یورتان است که قادر به نمایش تمامی این مزایا به‌صورت تمام و کمال می‌باشد.

تفاوت و مزایای درب ضد آب پلی یورتان در مقایسه با دربهای  پلی وود (wpc) و سایر دربهای ضد آب :

۱-دربهای پلی یورتان قابلیت تولید در انواع طرحهای ساده ، منبت دار و کلاسیک را دارا می باشد
۲- دربهای پلی یورتان قابلیت رنگ آمیزی در انواع رنگها همانند دربهای چوبی را برخلاف دربهای پلی وود و سایر دربهای ضد آب دارا می باشد
۳-دربهای پلی یورتان برخلاف سایر دربهای ضد آب قابلیت اندازه کردن و اصلاح و رفع ایراد در محل پروژه را در صورتی که چهارچوب به طور صحیح نصب نشده باشد را دارا می باشد
۴- در درهای ضد آب پلی یورتان برای رویه ها و کلاف دور(بائو) چوب بکار نرفته و برخلاف سایر دربهای ضد آب بخاطر روکش و رنگ ضد آب نشده است بلکه بواسطه خاصیت ضد آب بودن پلی یورتان ضد آب هستند
۵-برخلاف سایر دربها که از فضای خالی و هوا بعنوان عایق صوت و حرارت نام میبرند عایق صوت و حرارت در دربهای پلی یورتانی بواسطه تزریق فوم دانسیته ۴۰ در هسته میانی بوجود می آید
۶-مقاومت در برابر اسیدها و بازها برخلاف سایر دربها از خواص دربهای پلی یورتان هستند

جهت دریافت نمایندگی و خرید محصولات با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up